Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

”Messiaanisten juutalaisten suunnalta totaalinen irtiotto suhteessa Lähetysseuraan”

 

Suomen Lähetysseuran kautta vuosina 1990–2002 Israelissa toiminut pastori Juha-Pekka Rissanen valittelee israelilaisjärjestöjen ja Lähetysseuran välisen yhteistyön katkeamista. – Ei voi kategorisesti sanoa, että työ juutalaisten parissa loppuu. Mutta käytännössä siellä ei enää toimita messiaanisten juutalaisten kanssa samassa rintamassa, koska nämä raamatuntulkintakysymykset aiheuttavat niin isoja ristiriitoja. Se on valitettavaa, Rissanen kommentoi Seurakuntalaiselle.

Viisi messiaanista juutalaista yhteisöä kertoi maanantaina julkaisemassaan lausunnossa sanovansa irti yhteistyön Suomen Lähetysseuran (SLS) kanssa johtuen eri suhtautumisesta samaa sukupuolta olevien pareihin. Espoon Leppävaaran seurakunnan kappalaisena työskentelevän Juha-Pekka Rissasen mukaan tämä on ”messiaanisten juutalaisten suunnalta totaalinen irtiotto suhteessa Lähetysseuraan.”

Kommenttikirjoituksessaan Seurakuntalaisen aiempaan uutiseen Juha-Pekka Rissanen kirjoitti tiistaina: ”SLS:n alkuperäisen työnäyn mukainen evankeliointi juutalaisten parissa ei enää toteudu. Sydämeni itkee.” Lähetysseura aikoo keskittyä Israelissa omaan Shalhevetjah-toimintakeskukseen Jerusalemissa ja toimii yhteistyössä Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon kanssa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen kommentoi maanantaina Seurakuntalaiselle, että yhteistyön irtisanoneet järjestöt ovat pieniä ja että Lähetysseuran yhteistyö on ollut niiden kanssa pienimuotoista. Juha-Pekka Rissanen ei osta toiminnanjohtajan arviota.

– Siinä on vähättelyn maku ja se ilmaisee arvostuksen puutetta. En osaa sitä muuten selittää. Messiaanisten juutalaisten määrä Israelissa on 10 000-15 000. Se on selkeästi enemmän kuin Jordanian ja Pyhän Maan luterilaisen kirkon seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä, mikä on enintään 2 500, Juha-Pekka Rissanen sanoo.

Lue myös:

SLS:n Rissanen israelilaisjärjestöistä: Yhteistyömme on ollut pientä.

Viisi israelilaisjärjestöä sanoutuu irti yhteistyöstä Lähetysseuran kanssa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie